Att förlora en far-sönernas berättelser

Upplevelser, verkligheter, tankar, känslor om att leva kvar när pappa har dött. Om relationer som inte alltid är enkla, ord som inte sagts till någon tidigare eller sägs ofta men inte vågar kännas. Om att hitta fram genom förlusten på olika sätt.

Bakgrund


 2020 var jag, Malin Tyberg, en av medförfattarna till boken När mammor dör (Ordberoende Förlag). Översättaren och lektören, Charlotte Sirc, samlade då kända och okända kvinnor för att skriva boken som hon saknat. Den var och är en viktig bok som har behövts, det har varit tydligt. Jag har själv mött många människor i samband med boken och känt att stort behov finns att tala om sorg både hos kvinnor och män. Just den boken handlar om kvinnor som förlorat sina mammor. Några av oss författare har förlorat båda våra föräldrar, jag är en av dem som var under tjugo då jag blev föräldralös.

Nu kommer en liknande bok där män berättar om sorg eller hur de upplever förlusten av sina pappor. Psykisk ohälsa ökar och självmordstalen är idag högre bland män än bland kvinnor. Kanske så lite som att öppet tala om hur vi mår, både kvinnor och män motverkar en oroande statistik? Bokens releasedatum kommer senare.

 

Medverkande Författare

Benny Fröjd
Bengt Petersen
Fidan Ibishi
Håkan Mattsson
Håkan Starkenberg
Johan Engman
Karl Bengtsson Bernander
Karl Seldahl
Kewin Wojtuch
Leif Lundström
Linus Norberg
Martin Jansson
Matti Boustedt
Mattias Sunneborn
Mikael Strandberg
Patrik Furubacka
Peter Gustavsson
Peter Roth
Rizah Sheqiri
Thomas Karleskans
Timo M Järpeskog
Tobias Skog Tietz
Johan Andersson-Faktaskribent
Malin Tyberg-Inledning


Förbeställ signerat ex för 200kr+frakt