Funtusia-Stjärnfall

Var är Sam?

Efter en flykt från sin mobbare är den 12-årige pojken spårlöst försvunnen.

Ingen vet att han har hittat ett märkligt klot i ett naturreservat. Snart hamnar han i Funtusia och möter livsformer han inte trodde fanns. Han är utvald. Men till vad? Sam slår följe med Kjubit och tillsammans börjar de sin kamp för att befria Funtusia från onda krafter. Är deras vänskap tillräckligt stark?

Funtusia är en berättelse om vänskap, mobbning, olikheter och samarbete. Berättelsen utspelar sig i en fantasivärld, med inslag från den faktiska världen.


"...en riktigt spännande och kittlande historia. Den lockar mig som vuxen att läsa vidare och jag skulle inte tveka att läsa den för någon." Gith Thedvall lektör, journalist, kommunikatör

"Berättelsen är välskriven och det finns mycket energi i texten." Sofia Gad manusutvecklare, frilansskribent, skrivcoach

"Berättelsen är verkligen tänkvärd och spännande." Michaela Gester redaktör & korrekturläsare Textvärt

"Storyn var spännande och jag vill fortsätta läsa den!" Meja 10 år

 

Genre: Kapitelbok för läsåldern 9-12 år, äventyr/fantasy

Omslag: Hårdpärm, kartonnage

Språk: SvenskaAtt förlora en far
Sönernas berättelser 

Boken beskriver upplevelser, tankar och känslor om att leva kvar när en pappa har dött. Den tar upp allt från komplicerade relationer, sådant som aldrig blev sagt och hur snårigt det kan vara att ta sig vidare från en förlust.

Några av männen förlorade sina pappor redan som barn, andra när de var äldre. För vissa kom döden oväntat, genom olyckor eller suicid, för andra efter längre tids sjukdom eller av ålderdom.

Socionom Johan Andersson skriver i efterordet om upplevelsen av att som man mista sin far och hur sorg bearbetas på olika sätt av olika män.

Genre: Självbiografisk antologi 

Omslag: Danskt band

Språk: SvenskaI Lerlandet
Poesi skriven under andra världskriget

”Då jag som nu är ensam med stjärnorna i fronttystnaden undrar jag om det finns fler frusna lerduvor i detta månlandskap av overklighet?” Anders Beijbom (1921–2002) var journalist, redaktör, poet och författare. I diktsamlingen återfinns ett urval av hans poesi skriven under och efter andra världskriget. Kriget, vardagen, rädsla, ångest men också kärlek, musik och religion som gav hopp.

Genre: Poesi

Antal sidor: 67

Omslag: Mjukpärm

Språk: Svenska

NOLLAD

Roman som lyfter barnets röst

Mamma ligger på en smal säng och stirrar upp i taket medan främlingar i ambulanskläder trampar runt i lägenheten. Ett första minne som etsar sig fast hos barnet som står bredvid. Hon är horungen, pundarungen, den lilla tiggaren som har en viktig uppgift. Att skydda hemmet och se till att mamma aldrig blir utan piller, aldrig nollas. Det fungerar en tid, men blir allt svårare. I skolan krävs att hon ska prata, något som är omöjligt då alltför mycket finns att dölja. Slutligen tystnar hon helt och allt rasar. En berättelse om ansvar, skuld och kärlek. Om att stå bredvid missbruket, växa upp och bli sin egen. Det medberoende barnets röst. Malin Tyberg har lång erfarenhet av att möta barn och unga, som förskollärare, pedagogisk ledare och skolledare. Erfarenheter hon har tagit med sig vid skrivandet. Boken är en autofiktiv roman med inslag av fakta, inspirerad av författarens egen uppväxt. 

Genre: Skönlitteratur, autofiktion

Antal sidor: 230

Omslag: Mjukpärm

Språk: Svenska

Finns också som e-bok och ljudbok


.

ATT LEVA MELLAN

En diktsamling om att leva mellan fysisk och psykisk ohälsa

När närstående tärs av psykisk ohälsa som leder till missbruk. När mamma snart ska dö i cancer. Vilka tankar kommer då? Några ord från barnet som stod bredvid och blev kvar. En diktsamling om att leva mellan det friska och det sjuka och att klara sig igenom trots allt. Dikter skrivna i åldern 15-19 år och som vuxna tillbakablickar om tiden mellan.

Genre: Poesi

Antal sidor: 87

Omslag: Mjukpärm

Språk: Svenska

Finns också som e-bok

 

NÄR MAMMOR DÖR
Kvinnor om att mista sin mor

Genom Lilly Förlag kan du köpa ett signerat exemplar av den självbiografiska antologin När mammor dör som är utgiven på Ordberoende Förlag. 31 kända och okända kvinnor berättar utlämnande om hur det var när deras mammor gick bort.